GRYTPROV

När vi ändå var i Finland resulterade det i en start på grytprov - såhär gick det:

 

GRYTPROV 8/10 - 16 

Särkijärvi, Finland

Domare: Jouko Pakkala

Full poäng - A50

Titel:  FIJ(G)CH

 

 

..kan jag vara något annat än stolt & glad i min lilla hund! Vilken härlig hund    han är - rakt på sak utan krusiduller & går alltid All in och gör sitt bästa!

LÖRDAG START PÅ GRYTPROV - SÖNDAG JAGAR VI MÅRDHUND = EN BRA HELG!

 

Så stolt och nöjd med min lille grabb, inte ens 2 år gammal så är Caro nu rasens 2:a Nordiska Grytjaktchampion efter morfar Fido - ser fram emot kommande år och jaktsäsonger med denna härliga hund & se hans fortsatta utveckling! 

 

Med målet i sikte.. - att Caro skulle följa i morfar Fido's fotspår - att bil rasens 2:a Nordiska Grytjaktchampion körde vi över bron till Danmark för att starta grytprov.

 

GRYTPROV Sprängare 5/3 - 16 

Bjæversjov, Danmark

Domare: Jan Nilsson

1:a pris Full poäng och Cert

Titel:  DKJCHg

 

 

 

Efter att ha jagats in och gjort en hel del fina jobb i gryt så åkte vi på lite jaktturné i slutet av säsongen 2015/16 i ett försök att få till ett Grytjaktprov, inte det lättaste.. "Trägen vinner" heter det ju o vi lyckades, tack till alla som hjälpt oss längs vägen!

GRYTJAKTPROV Sprängare 1/2 - 16  Galthult  Domare: Jens Nilsson 

Poäng: 1-5  2-5  3-8  4-10A  5-8  6-10   59 poäng
 
Hunden släpps och den söker av grytet och ner i en av ingångarna. Ett par skall sen kommer räven. Kunde inte bedöma hunden så vi åker till ett nytt gryt där en stövare kört in en ny räv. Det är ett gryt under en stor sten med 3 ingångar. Hunden släpps som söker av grytet och tar en av ingångarna. Hunden jobbar på bra med räven. Hunden bryter efter 15 min, strax efter kommer räven ut där passkytt kan skjuta räven. Så efter 2 gryt och 2 rävar så har hunden gjort ett mycket bra jobb!

Titel: SEJ(g)CH

 

Caro startade även på ett jaktprov ett par dagar tidigare där det inte riktigt ville sig.. men så är det ju med jakt & räven är verkligen en av våra listigaste motståndare.

 
Poäng: 1-5  2-5  3-10  4-C (0)  5-8  6-8  45 poäng  Domare: Mikael Bråtner
 
Hunden släpps och söker snabbt upp grythålen och slinker in. Hörs nått svgt skall så domaren flyttar närmare. Hunden bryter mellan 5 och 10 minuters intervaller och gör ett bra arbete för att få räven att lämna grytet. Det hörs både skall och dunkningar från olika platser i grytet innan räven flyr in i en blindgång som den sedan vägrar att lämna. Ett bra sprängarjobb som de allra flesta rävar skulle lämna grytet av, men dock ej denna. Känns fel att behöva ge hunden en 0:a på ett bra jobb.
 

-----

Då jag tyckte Caro funkade väldigt bra i det norska provgrytet ville jag gärna försöka få ett 1:a pris med Cert på honom för att senare kunna få det Norska Grytchampionatet. Tog ett 1:a pris första rundan vi var i Norge och när vi skulle tillbaka så fanns det 2 prov & jag hade anmält till båda för att ha 2 chanser på certet, då klippte han certet direkt och vi fick då plötsligt Grytchampionatet "på köpet".. inte riktigt vad jag hade tänkt men nu blev det så och jaktprov & jaga kommer han göra ändå. Stolt över min lille kille!

 

GRYTPROV Sprängare 18/7 - 15 

Elverum, Norge

Domare: Kjetil Bø

1:a pris

Titel:  NO J(G)CH

 

 

 

GRYTPROV Sprängare 15/7 - 15 

Elverum, Norge

Domare: Jan Inge Skjerven

1:a pris med Cert Prov-Vinnare!   med full pott på protokollet!

 

 

 

 

 

GRYTPROV Sprängare 28/6 - 15 

Frogn, Norge

Domare: Roger Åsheim

1:a pris

 

 

 

 

-----

Då var det dax för Caro att göra sitt Grytanlagsprov, där han blev godkänd - Kvalitét 1 - med fint omdöme och därmed fått "biljetten" ut till att göra jaktprov!

 

GA-PROV 23/6 - 15 

Resåkra

Domare: Leif Karlsson

Kvalitét I

Titel:  J

 

 

 

CARO påbörjade sin grytträning på  TEAM MADOFI CAMP  i Norge första helgen i  maj 2015 tillsammans med hela kullen. Bilder därifrån hittar ni om ni klickar ovan. Sedan har träningen fortsatt här hemma på grävling & han var snabbt klar för prov så nu är det bara för oss att invänta prov & hålla tummarna att det går fint.

 

<-- TILLBAKA