DOGMA's GALLERI

2017-01-07 - Några bilder från jakter Dogma varit på senaste veckorna - hon är en duktig liten tjej som jobbar på ordenligt i Finland!

*****

2016-10-18 - Jag & Caro har spenderat en härlig tid hemma hos Dogma & hennes familj - stooort tack för allting! Vi har gjort det mesta & lite till Finska Parson Specialen, jagat både dagtid & nattetid, varit på hund Spa, men framförallt spenderat härlig tid ihop! Hoppas vi ses snart igen!

Halvsyskonen Caro & Dogma - visst finns det likheter :)

Dogma med 2 halvsyskon från olika kullar

Team Madofi's Cor Caroli  -  Top Pop's Dogma  -  Repoketun Pikku-Kenkku

Dogma fick Excellent CK av rasspecialist Geoffrey Burnhill, UK

Mårdhund Dogma spårade upp ovan mark *duktig tjej*

Hela flocken ute på jaktdag

Dogma trivdes verkligen som fisken i vattnet på Hund bassängen

Härliga Dogma - många likheter med pappa Doggy

*****

2016-06-10 - När det inte är jaktsäsong så åker Dogma med familjen på olika grejer, nu har det varit en den utställningar. B la en Working Terrier Show med domare David Bourne från Wales, med arbetande terrierraser. Eino är duktig och ställer Dogma när Kaisa ska in samtidigt med Arwy

Härliga lilla Dogma!

Lite annorlunda hantering, men det tycker jag bara är bra - en terrier    ska tåla att hanteras. Önskar det skedde här också ibland, så hundarna med klent eller dåligt temperament visade sig därefter och åkte ut!

Dogma slutade 2:a bästa tik - Bra jobbat Eino!

Sen ställde Ellen & Dogma upp i Barn med hund, blev 2:a där :)

Älskar denna bilden, full rulle runt omkring & Dogma bara står som ett ljus mitt i allt!

Veckan innan ställde Eino & Dogma upp på en annan utställning, det var regn och rusk hela dagen men Eino & Dogma var tappra och fick ett fin fint resultat!

BIS-2 Vilket team dom är! Vann både hundmatssäckar och 2   presentkort - hundsim/spa och till trimmning!

*****

2016-01-01 - I ett försök att ha hemsidan up to date inför det nya året så blir det en kortare sammanfattning. Sen sist så har Dogma jagat en del (dom har haft samma problem som här att det varit för varmt så viltet är uppe o springer) blev 2:a bästa tik i Jaktklass på finska Parson Specialen med hela 226 anmälda Parson - Grattis! Den första räven har kommit tillbaka, numera uppstoppad, en härlig liten tjej som jag ser mycket likheter av Doggy i Tyvärr ådrog hon sig en skada på sitt öga för några veckor sedan, då medicinering inte hjälpt har ögat sytts igen - hoppas hon snart är ok igen!

*****

2015-05-27 - För några dagar sedan fyllde DOGpups kullen 3 år    GRATTIS! Härligt att fortfarande ta del av er utveckling och framfart!

Härliga Dogma

Inte ett dugg förvånad att se henne med en trasig tennisboll! ;)

*****

2015-01-06 - Dogma varit ute & jagat en del & fler mårdhundar på kontot!

Härlig bild med glad husse Petri

*****

2014-12-24 - Julhälsning från Dogma. Arwy & Kessu  *julnissar*

*****

2014-12-14 - Dogma fick gjort sista delen av sitt Arbetschampionat förra veckan och kan nu titulera sig  FI KVA-L - Grattis! Igår var hon med husse & jagade gryt och det blev minsann skjutet en räv för henne - Härligt!

Med tanke på att det var 3 år sen dom hade räv i gryt så är det ju lite extra! Kaisa nämnde att dom tänkte stoppa upp den - blir spännande att se sen

 

*****

2014-11-23 - Dogma varit ute & jagat - 3 mårdhundar blev det denna gång!

*****

2014-11-15 - En mårdhund för Dogma - duktiga lilla tjejen!

*****

2014-11-13 - A-provet avklarat på några minuter bara - LUT A 49 poäng! Stort Grattis! Nu återstår bara "naturgrytscheck" så får hon sin titel

*****

2014-10-23 - I helgen hade Dogma besök av kullbror Scott - mycket bus!

*****

2014-09-27 - Dogma startat på grytprov med resultat LUTB 42 - GRATTIS! Nu hoppas vi att chansen för A-prov snart dyker upp

*****

2014-08-19 - Hemma hos familjen Suutari/Pelkonen har det blivit utökning med en till två-bening - Dogma hjälper till att passa bebisen *duktig tjej* Grattis till er lilla pojke!

 Tidigare under semestern var Dogma på utställning med lill-husse Eino o dom vann sin klass "barn med hund". Bra jobbat - Grattis Eino & Dogma!

*****

2014-06-04 - Dogma gjort grytprov LUT B 42 för domare Esko Eirto. Provet fick brytas med plåt och var över efter ca 5 minuter - Duktig tjej!

*****

2014-05-25 - Lilla Dogma nu 2 år fyllda! Så mycket ni hunnit med under denna tid - många jakter, 1:a pris viltspårprov  & reserv cert på utställning

 My favorite white girl

*****

2014-03-29 - Härliga lilla Dogma hemma i trädgården

*****

2014-03-16 - I Finland har dom inte samma jakttider som vi har här o nu i veckan kom "en omgång vinter" till. Blev 2 mårdhundar till för Dogma igår. Hon blev även "storasyster" till två stycken halvsyskon som föddes igår.

*****

2014-02-08 - Dogma gjort riktigt bra arbete på mårdhund - stolt husse!

*****

2014-02-01 - Dogma varit o jagat, blev 2 mårdhundar för henne & Kessu

Kollar så att det verkligen är tomt i grytet!

*****

2014-01-01 - Dogma's husse Petri fotat på promenaden - Fina tjejen! Minsann.. inte ens i Finland har dom fått någon snö

*****

2013-11-17 - Dogma varit ute o jagat igen, blev en grävling & en mårdhund. Denna gång var ett av tillfällena under golvet i ett övergivet hus. Fick några action-bilder av husse Petri, kul att se! Då ska man tänka att under golvet har dom bra mycket mer utrymme än dom har i ett gryt och hade det inte varit för att det fotograferades så hade det varit helt mörkt..

*****

2013-11-01 - Dogma påbörjat säsongen jättefint. Igår kväll så sköts en grävling för henne. Husse Petri vägde den till 16.9 kg och nu i morse så kom ett mms med Dogma & en nyskjuten mårdhund! Bra jobbat Dogma! Denna lilla tjejen har en väldigt speciell plats i mitt hjärta


*****

2013-09-01 - Dogma & Arwy i nya CUSTOM MADE by MADOFI halsband

 *****

2013-08-19 - I helgen har Kaisa & Hanna varit iväg på utställning med Dogma & brorsan Scott, på lördagen fick Dogma Excellent & på söndagen fick hon Excellent, CK placering i Bästa Tik med Reserv-Cert! Grattis! Förra veckan var hon på grytträning & gick riktigt bra, ser fram emot när dom blir gamla nog att starta på grytprov i Finland  *snart*

  Fina tjejen börjar växa till sig

Kaisa & Dogma inne i ringen

Min absolut favorit "White Girl"

 *****

2013-07-30 - Dogma är nu "stora tjejen" och har nu haft sitt första löp & haft lite sommarlov och slappa dagar med resten av flocken - vila inför kommande jaktsäsong. Vi ser alla fram emot att se hur Dogma kommer att fungera under sin första jaktsäsong, men kommer ta det lugnt med  henne då mognad "i skallen" & jaktlust inte alltid går hand i hand.      Man ska vara lite försiktig med att inte luras av att tidig jakt innebär att hunden är redo för det tuffa arbete & psykiska påfrestning grytjakt är! Tidig jakt har det varit på hela kullen.. fler likheter med pappa Doggy finns

http://en.wikipedia.org/wiki/Meerkat

Dogma & mamma Arwy hemma i trädgården

 *****

2013-05-19 - Dogma startat sitt första viltspår-prov & gör i debuten JÄTTEbra ifrån sig, "Open Class" i Finland är 900-1000 meter liggtid minst 12 timmar + skottprov och lilla tjejen inte ens året fyllda går till    1:a pris med 44 poäng med husse Petri! Stort GRATTIS - Härligt jobbat av er båda två! Härligt att se att husse är ser så glad & stolt ut på bilden.

 Fler bilder hittar du   --> HÄR <--  

 *****

2013-05-15 - Nu när snön äntligen har försvunnit så har Dogma påbörjat sin spårträning. Snälla Petri knatat efter Kaisa med filmkamera så att jag kan få ta del av hennes arbete - och vilken duktig tjej hon är! Väldigt mål- medvetet redan från allra första spåret, noga & i bra tempo. Sen kom Petri på att han kunde märka spåret med sin Garmin & sen ha den med när han går spåret m Dogma - så kan man verkligen se hur noga hon är!

800 meter långt & legat i 18 timmar - vilken duktig tjej!! Den blåa spetsen tillhör inte spåret - när Petri la spåret så tappade han sin Garmin som slog av sig själv & när han fick igång den så var den spetsen där.. Såvida inte Dogma drar igång & löpa så blir det nog spårprov snart - spännande!

Bara nån vecka kvar tills DOG-valparna blir 1 år gamla - var tog tiden vägen? Riktigt nöjda är vi med kullen - Trevliga hundar med super mentalitet, jättehög arbetskapacitet & jaktlust & därtill god exteriör     *heja heja*  Jag har skickat födelsedagshalsband till dom i 1års-present liiite i förskott

Givetvis har Dogma ett med rosa - fina fina tjejen! Samma uppsyn som sin far

Gott och ligga & sola i utemöblerna

 *****

2013-04-07 - I helgen har Dogma haft besök av brorsan Scott för lite äventyr ihop, först en härlig promenad i skogen med ett gäng hundar.

Fler bilder hittar du   --> HÄR <--  

Sedan har det blivit 2 debuter under helgen - först i utställningsringen   där lilla loppan Dogma på sin första utställning får Excellent med CK &  blev placerad 2:a Bästa tik med reserv-cert! Grattis! Fint visad av Hanna

Duktiga tjejen på bordet

Lätt att spanna och rör sig trevligt med härlig attityd

 

På söndagen var det dax för debut i konstgrytet & i Finland tränar man  på räv, som senare under prov är lös i gången. Men Dogma som inte haft så mycket viltkontakt ännu tränade nu på räven i en låda - efter en liten stund kom hon på vad hon skulle göra och skällde fint på räven. Vilken härlig helg dom haft, med goda resultat - ser verkligen bra ut för framtiden!

 

*****

2013-04-04 - Petri varit ute i skogen med Dogma & Kessu, fick så många härliga bilder att jag var tvungen att lägga ut ett gäng! Fina fina Dogma

Fler bilder hittar du   --> HÄR <--  

*****

2013-03-30 - Dogma har varit ute lite som jakt-prao, duktiga lilla tjejen - Little Miss Fearless! Viktigt att verkligen tänka efter om hunden är mogen för sitt arbete eller inte. Hellre ta det lugnt än att ha för bråttom och att det händer något. Just grytarbete kräver ju en hel del av hunden - både psykiskt & fysiskt! ..och dom har ju all tid i världen på sig för att jaga!

Liten lortgris blir man

Hon har helt klart för sig att det är att lägga sig på sidan som gäller

Duktig tjej!

..men än sålänge är det morsan Arwy som får sköta grovgörat!

*****

2013-03-10 - Härliga snöbilder på lilla Dogma - söt som socker!

Inte alls olik sin pappa Doggy - Little Miss Crazy Banana!

 

*****

2013-01-20 - Kaisa övat på att ställa Dogma på bord - inte alls tillputsad, men står snällt kvar där hon blir "ställd". Duktig tjeja! Fin ser hon ut

*****

2013-01-01 - Fick en nyårshälsning från Dogma, en bild på henne i sitt rosa julklappshalsband - hon har lite att växa i & en bild på mor & dotter  - sittandes på .. bordet?! ;) Fina flickor båda två och ett stort GRATTIS till mamma Arwy som gjort ytterligare jaktprov & tagit sitt Jaktchampionat!

Dogma sitter ända framme på bordskanten, därför ser hon större ut än mor sin - men hon är fortfarande en bra bit mindre, hoppas det förblir så!

 

    FI KVA-M CWN ANNWFN CARWYN - "Arwy" med 2 mårdhundar

 

*****

2012-11-25 - Valparna i Doggy's finska kull har nu hunnit bli 6 månader Var tog tiden vägen? Känns ju som bara för någon vecka sedan dom tultade runt på gräsmattan. Dogma har jag ju nyligen känt & klämt på massor, hon mäter nu 32 cm, jag hoppas hon förblir en nätt liten tjej!

En liten jämförelse -  det bästa av sin mamma & pappa 

Dogma - mördar-hunden, dagens byte en liten mus ;)

*****

2012-11-20 - Dogma bodde hos mig en tid i november - SUPERhärligt att få lära känna denna lilla tjej! En hel del likheter med pappa Doggy går inte att ta miste på. Givetvis så fotade jag endel, klicka nedan till bilderna

    ♥ Dogma & pappa Doggy

 

  --> TILL BILDERNA <--  

*****

2012-10-26 - Några härliga bilder på Dogma ute i skogen!

.. och bara ett par dagar senare fick hon uppleva sin första snö!

  Vill du ha en snö-puss??

*****

2012-10-08 - Helgen som gick var det finska Parson- Specialen, över 200 Parson anmälda till utställning, men inget som hade med jakt att göra på agendan.. Men Kaisa, Petri, Hanna & Gustav mfl gjorde slag i saken själva & planerade in några dagars jakt tillsammans! Med sig hade dom jakt-prao-eleverna Scott & Dogma, lite för små ännu, men vänta bara!

Kaisa med Scott & Dogma - nästa år är det deras tur!

men dom fick givetvis hälsa på Mr G - ingen rädder här inte!

      -"Back off dude - it's MINE!!"

 

ett försök till lite uppställningsbilder mitt i alltihop ;)

Dogma hade inga större planer på att stå stilla

Syster & bror

Ska verkligen bli spännande att följa dessa guldklimpar!

*****

2012-09-17 - Några nya bilder på lilla söt-nöten Dogma!

 Söt som socker!

Liten härlig tjej med morsan  *håller tummarna att hon förblir liten*

 

Dagligt bus i trädgården med barnen & dom andra hundarna

Kapplöpning med Arwy

Party-trick - Hoppa ÖVER morsan!

 

*****

2012-08-15 - Har väldigt nära kontakt med Kaisa & Petri, fick några nya härliga  bilder på lilla tok-fröken Dogma. En av dagens höjdpunkter - äta yoghurt och mysa med Ellen, 15 månader gammal. Man bara smälter   att se den härliga "kram med lite våld bilden" av dessa 2 fina små tjejer!

 

Man kan ju minst sagt säga att hon är/blir van vid hantering..

*****

2012-08-09 - Dogma nu "ensam" kvar hemma med mamma Arwy & dom övriga hundarna i hushållet - så det är fortfarande bus dagarna långa. Lekfarbror Kessu är favoriten! Både Kaisa & Petri är så glada i henne - hon är verkligen en härlig liten prinsessa! Spännande att följa henne

     Fina lilla tjejen spanar över trädgården

                 Bus med morsan, som för övrigt knycker leksaken som jag skickade i mitt lilla "farmor-paket" till Dogma

   It's MINE!

             Dogma charmar husse Petri

*****

2012-08-07 - Några blandade bilder på Dogma från senaste veckorna

 

*****