FRASSE's GALLERI

2016-10-18 - Äntligen har vi lyckats få med Frasses husse Björn till gruppen på Facebook ;) Så nu glömmer jag ju nästan av att uppdatera här istället. Som vanligt är det inget vilt som går säkert när Frasse är i farten, rävar, rådjur, vildsvin, älgar - you name it! Så glad att se honom alltid gå All in - precis som pappa Fido alltid gjorde! Ser som alltid fram emot att höra ifrån Frasse & Björn vad dom hittat på. Jakter, eftersök och allt möjligt kul :)

 ***** 

2016-01-01 - I ett försök att ha hemsidan up to date inför det nya året så blir det en kortare sammanfattning. Sen sist så har Frasse så klart tokbadat hela sommaren och han & husse Björn hunnit jaga en hel massa, några fina eftersök har han gjort och man får ju passa på att ta en After-Hunt vila när tillfälle ges - Härliga Frasse, du har det bra du!

***** 

2015-05-14 - Frasse har tagit det lilla lugna ett tag nu, men härom dagen fick jag ett härligt mail om att han gått ett eftersök mitt i natten. Björn sköt två grisar och de blev kvar på skottplatsen. Kompisen Åke sköt på en gris som hoppade in i en tääääääät granplantering. Rätt otrevligt med eftersök när det är kolsvart och tätt men Frasse fixade detta och grisen var dålig så det redde upp sig. Bra jobbat Frasse!

***** 

2015-02-20 - Några bilder på Frasse som jag tog när jag var där & hälsade på under min roadtrip - Tack Björn & Christina för jag fick komma och stanna över, rum för mig & hundarna och god mat!

Härlig bild på Frasse

Många likheter med syrran Odie

Familjeträff - pappa Fido & syskonen Odie & Frasse

En skön promenad i skogen, Odie ville inte alls posera med brorsan

*****

2015-01-03 - Frasse jagar på & det har blivit ytterligare ett gäng rådjur

Frasse ser alltid att vara på plats när det är jakt på schemat

*****

2014-12-27 - Fullt upp som vanligt för härliga Frasse - ett gäng rådjur till på kontot, lite skrivbordshäng på husses kontor & lycka med spårsnö, men har varit dåligt med räv i gryten än så länge. På dom igen bara!

*****

2014-11-08 - Frasse i farten igen - och denna gången var det rätt sorts älg han drev fram. Jaktlycka med PRT!!! skriver husse - GRATTIS till er!

*****

2014-10-31 - Frasse varit sjukskriven några veckor efter att ha skadat ögat på jakt men är nu åter i full sving & husse Björn fick skjuta både bock & killing för honom härrom dagen. Någon dag senare stod det älg- jakt på schemat, Frasse fann & drev älg men det var fel sort denna gång

Har man gjort 2.8 mil under dagen så sover man gott sen

*****

2014-10-01 - Vilken drevjaktspremiär för Frasse!! Fick en härlig jaktdags berättelse av husse på kvällen. Stolt & nöjd med sin hund - Härligt! Hade flera drev & flera djur som gick förbi skyttar, men iallafall 2 bockar som gick till skott och Frasse gjorde även ett riktigt fint eftersöksjobb på den ena efter att både andra hundar & människor gått runt i terrängen.

*****

2014-09-19 - Frasse får minsann gott om konditionsträning - att hjälpa husse att kolla hägnet med 11 hektar julgransodling så att inte några rådjur tagit sig in och käkar topparna på julgranarna som växer.

*****

2014-08-31 - Husse Björn skjutit ännu en bock, blev en liten flyktsträcka och Frasse tackar inte nej till lite träning. Duktig kille! Grattis igen!

..och lite konditionsträning har det också blivit. Frasse tycker man gott kan kombinera det med att bli både blöt & skitig - Träsktroll som han är!

*****

2014-08-19 - Husse Björn sköt inte bara en utan två bockar premiären, den ena gick iväg en liten sträcka och givetvis togs möjligheten till lite spårarbete till vara så Frasse fick jobba lite. Grattis till dubbel'n!

*****

2014-06-20 - Härlig midsommarhälsning från Frasse & familj - fina killen! Snart är familjen på plats i sitt nya hus - Lycka till i ert nya hem!

 *****

2014-04-12 - Björn och Frasse varit ute och kollat grisskador på vallar och i nysådda fält i helgen och det var ingen rolig syn. Frasse trivdes dock som synes som fisken i vattnet och tog sig ett bad  *far upp i dan*

*****

2014-01-24 - Frasse han bara kör på - blivit någon mer drevjakt & han presenterar alltid fina drev. Ytterligare några "lik på listan" - duktig kille!

*****

2014-01-09 - Frasse & husse Björn ligger inte på latsidan - i helgen var det vildsvinsjakt - helgen som kommer är det jakt hela helgen *skitjakt*

*****

2014-01-01 - Frasse & kullsyskon fyllde 3 år i mellandagarna - kika HÄR

Och några av dom senaste härliga bilderna från Frasse & familj - julhälsning med luva, mys & lyckad födelsedagsjakt - Härligt!

Hej! Idag vilar vi i soffan. Jag har jagat mer än femtio dagar denna säsong och Frasse ligger inte många dagar bakom. Idag vilar vi dock i TV-soffan för att lagra energi inför helgernas jakt. Frasse används numera som backup för drivande hundar väldigt ofta. De drivande hundarna har en tendens att springa bort så då står jag och Frasse standby och tar över. Det är skjutet tolv rådjur och någon gris för Frasse i år plus att han och en jämte jagade gemensamt på en älgkalv som jag sköt så jag är väldigt glad och nöjd. Dessutom har han drivit fram älgar och rådjur i stort antal när skyttarna fegat och inte skjutit. Ha en skön avslutning på 2013 och så hoppas vi att vi ses 2014.      Mvh Björn

*****

2013-12-01 - Läste mail från Frasse's husse Björn i morse, Skjutits 3 rådjur för Frasse igår - duktig kille! Men inte nog med det - en bock hade efter skott gett sig ut i Vättern. En situation som kan bli farlig, men det gick som tur var bra - inget fel på vare sig jaktlust eller mod hos Frasse!

Husse skriver:

Hej! Vad sägs om detta. Idag sköt jag en bock som hoppade i Vättern och simmade utåt. Frasse tvekade dock inte utan kastade sig i vattnet och simmade ikapp bocken. Sedan tog han den över nacken och lyckades vända den inåt land. Fantastiska hundar dessa Parson.   Glada hälsningar från Frasse och Björn

*****

2013-11-17 - Frasse fått gå eftersök på en älgkalv. 400 meter i eländig terräng och korsande älgspår och andra hundar som gått innan, men Frasse gjorde ett klockrent eftersök berättar stolt husse. Härligt jobbat!

*****

2013-11-01 - Frasse's husse rapporterar från Älgjakten - "I helgen jagade vi älg och jag sköt två älgar, dock ingen för Frasse som jobbade hårt och fick fram älg som ingen sköt." Duktiga Frasse som jobbar så hårt & grattis till husse Björn som fick skjutit 2 älgar!

En riktig terrier vilar aldrig - ligger bara på laddning!

Frasse - precis som sin far Fido går alltid "all in" och tog nog ut sig    lite väl mycket denna helgen. Det är upp till oss ägare att avgöra när  det räcker för dagen - en terrier med bra jaktlust har inte den spärren!

*****

2013-10-01 - Drevjaktspremiären - fick glädjande rapport från husse Björn redan i halvlek - 3 rådjur framdrivna till skott före lunch för Frasse!

..vilken raketstart! Duktig kille!

    6 av dagens 7 rådjur på paraden - Frasse skyldig till 3 av dom!

*****

2013-08-18 - Träsktrollet Frasse ute & plockar svamp - han är bra mycket duktigare på att dynga ner sig än far & syster iallafall ;)

..annars ligger han mest i soffan & surar för att jaktkläderna har åkt fram, husse är ute & jagar bock - och han får inte följa med!!.. Blir det eftersök i trakten så är det Frasse som rycker in, men än sålänge har skotten suttit där dom ska - så Frasse får allt tjura ett litet tag till ...

*****

2013-08-06 - Frasse nu hemkommen från flera veckors semester, haft det lite jobbigt i värmen, men legat i med simträning för kondisen inför jaktsäsongen. Hoppas att det kan bli lite svalare för honom nu framöver. Varg hemma runt knutarna på gården så hoppas det inte ställer till det..

*****

2013-06-20 - Frasse är på skön semester med familjen i Bohuslän, fick några härliga bilder på mailen. Bada, simma & bara sola i solstol - Nice!

Dom säger att ibland så måste man göra - Ingenting....

*****

2013-06-06 - Frasse fått ett CUSTOM MADE by MADOFI halsband - passar fin fint på snygga killen! ..och det är ju alltid härligt med ett morgondopp! Frasse lika badglad som far & syster & det är ju även en bra träning

Fint att ligga & tugga ben på gräsmattan

*****

2013-05-20 - Frasse varit på grytträning och gjort bra jobb, men husse inte haft tid att åka senaste gångerna. Och när man inte kan roa sig med det man vill, så får man ju roa sig med det man kan - och koskit är ju alltid lattjo, iallafall om du frågar Frasse.. En riktig dyngsork är han

Grundligt insmord i ko-dynga!

Det är ju för väl att han blir både ren & luktfri igen, fina killen!

*****

2013-04-20 - Snön äntligen gett med sig även i Frasse's hemtrakter - husse ut och la spår till Frasse - och följande rapport fick jag: "Idag har vi gått årets första viltspår lagt efter konstens alla regler.Lite långt dock, 710 meter enligt min GPS. Det gick jättebra, inga problem alls. Skönt med en bra start på tränandet." Härligt formbesked! Håller tummarna för att Frasse kan få revansch från förra årets snöpliga avbrott i spårandet pga av sjukdom när han blev förgiftad av något. Heja Frasse & husse!

Trots det fick han ju förra året en fin 4:e plats på Årets Viltspårsparson!

*****

2013-04-08 - Fick mail från Frasse's husse Björn idag, i ämnesraden stod det "Surpuppan Frasse"..  sen följde.. "Surare hund får man leta efter. Grannens tik löper och Frasse matvägrar och ylar..." *ha ha* Jaktsäsongen är slut.. matte Christina har varit flitig & gått en Rally-lydnadskurs och redan anmält till en kurs till *heja*  Tyvärr har dom fortfarande snö - sen får väl husse dra igång med spårandet igen, det tycker ju iallafall Frasse är kul  .. allt i väntan på nästa jaktsäsong!

Surpuppan Frasse ser verkligen ut som han sålt smöret..

*****

2013-03-09 - Fick härliga bilder från Björn & senare ett som alltid trevligt telefonsamtal - Frasse var med husse ute på kontroll av rådjurens foderplatser och gick förbi ett stort gryt med 14 ingångar - Frasse gick ner i grytet och efter en stund var det kontakt, kom upp om och sen ner i ett annat hål - kontakt igen och efter ytterligare en liten stund så kom räven som en kanonkula - .. o där stod husse & tittade - UTAN BÖSSA!! *aja baja husse - det gör du inte om*

..och där slank den räven ur näven!!..

Duktiga Frasse tvättar sig själv efter grytjobb - praktisk kille!

Härligt att höra glädjen & stoltheten i husse Björns röst när vi pratade idag och så himla roligt att det nu är sprängt räv för samtliga i kullen!

Grattis till er - men nästa gång ska den ligga på marken!

*****

2012-12-27 - Från Frasse's husse Björn får jag härliga bilder & rapporter hela tiden, himla glad för dom! Har inte ens hunnit uppdatera o lägga upp alla - här kommer ett axplock ur nu 2-åriga Frasse's härliga hundliv!

Jagar gör han mest hela tiden & viltet faller en efter en - här julbocken!

Annars spenderas tiden med husse på hans jobb, självklart ligger han i självaste direktörsstolen - Jobbigt att ta en massa beslut!

Husse var i Ungern på jaktresa & sköt en fin Kronhjort, med sig hem hade han denna 9½ kg tunga trofé som Frasse.. tuggar på!!..(?)

..och sen avslutas dagen nermyst i en yllefilt!

 

Går ingen nöd på Frasse nej!

*****

2012-11-04 - Nya härliga besked från Frasse - 1:a vildsvinet skjutet  för honom, husse Björn väldigt nöjd över sin allroundhund!

 

..och bara 2 dagar tidigare fick husse själv skjuta ett kid för honom!

Bra jobbat Frasse!!!

*****

2012-10-30 - Nu har minsann den där Frasse varit flitig igen, eller mest kanske matte & husse som är duktiga & flitiga - som går kurser på Brukshundsklubben, tränar sin hund och verkligen lägger tid på att åka iväg på kurs och annat! Bra jobbat hela familjen - "farmor" blir så glad!

*heja heja*

*****

2012-10-10 - Flitige Frasse varit i farten igen! Fick mail från husse Björn

"Dåligt med rävjakt ännu men idag sköt jag ett rådjur för Frasse."        Mvh Björn

Ytterligare ett rådjur till samlingen av fällda djur för Frasse

.."och så hann vi med ett eftersök oxå efter en kompis dåliga skott."

*****

2012-09-09 - Frasse med husse & matte kom ner till Skåne under årets Special! Härligt att träffa både honom och er igen! Frasse visades av mig på utställning för ras-specialist Margaret Hooley, 2:a unghund med jättefin kritik & skötte sig bra! bara ett par min träning utanför ringen ;)

Frasse nu 1 år & 8 månader - en stilig kille, lite x-tra frissad för dagen!

Uppställningsbild med en fjantig rosett på mig - GLÖM DET!

Frasse tillsammans med "farmor", pappa Fido & syrran Odie

*****

2012-08-26 - Fått några mail & bilder från Björn - Frasse fortsätter med framgångsrika eftersök - 2 eftersök två kvällar på rad - bra jobbat killen!

Hej! Nytt eftersök, med framgång, för Frasse. Kompisen Martin sköt  på  en årsgris som gick iväg. Kul!  //Björn

          Viltspårprov i all ära... Det ska vara skarpt läge för Frasse. Jag sköt en bock i kväll som gick in i djungeln. Klockrent eftersök med Frasse!   //Björn

 *****

2012-05-16 - Frasse har nu påbörjat sin grytträning och det går bra. Även varit ute & spårat en del, men har lite väl bråttom. Fick några bilder härrom dagen - Frasse har helt klart ärvt "badjävel-genen" från far sin & är även ett träsktroll som syrran Odie.. Helst ska det vara riktigt skitigt!

 "Vaddå att jag är en smutsgris?? Jag vet folk som betalar      MASSOR  för att få en en sån här lerinpackning.."

 *****

2012-04-19 - Husse & Frasse fixat GODKÄNT ANLAGSPROV VILTSPÅR! *grattis*

"Hej! Äntligen har vi lyckats få tag i en domare för att kunna genomföra ett anlagsprov för viltspår. Anlagsprovet gick av stapeln idag. Diplom m m kommer med post men som synes gick det bra. Tiden var 19 minuter och trots att det gått älg i löpan och att det låg rester efter ett gammalt rådjurskadaver gick Frasse klockrent."

*****

2012-03-09 - Frasse lever verkligen det goda livet med husse Björn + familj. Blivit en del jakter under säsongen och det har skjutits 2 rävar & 5 rådjur för honom. Har en ganska jämn mail-kontakt med husse och får ofta höra hur det går för dom - jättekul! Härrom veckan skrämde Frasse slag på husse rejält, försvann på egen hand in i en 40 meter lång gammal avloppstrumma.. Synden straffar sig själv skulle man kunna säga om detta lilla "äventyr".. Inte en chans att Frasse missar en chans att jaga!

  ... om han så ska sova på husses packning!

När snön försvunnit har det även blivit en del spårande!

*****

2011-12-21 - Till min stora glädje är Frasse's familj & kanske framförallt husse Björn väldigt flitig med att fotografera & maila små rapporter om vad Frasse har för sig. Han lever prima hundliv - är han inte med ute på gården & ute i skogen på jakt så  får han hänga med husse på jobbet! Vilket lyx-liv han lever Frasse, tack för att ni   tar så väl hand om guldklimpen! Det har redan skjutits både räv & rådjur för honom   - duktig liten kille! Ser fram emot att förhoppningsvis få träffa Frasse & er snart igen!

*****

2011-09-12 - Uppdaterat med några bilder som jag själv tog på      FAB5-träffen 27-28 augusti - himla kul att se alla valparna samtidigt!

 FAB5-TRÄFF  AUGUSTI 2011   <-- Klicka

*****

2011-08-18 - Frasse gått sitt första riktiga eftersök - fick en liten jaktberättelse!

Hej!
 
Igår var det som bekant bockpremiär och som alltid kände jag mig som bakfull hela dagen efter att ha gått upp 03,45. Ingen höjdare direkt men en tradition.
 
Det hände inte särskilt mycket på morgonen, dock var vädret fint så det blev en fika i skogen och sedan arbete.På kvällen var förutsättningarna ganska bra med rätt vind och så varför jag tog en ny tur ut i skogen. Jag landade dock på en klövervall efter någon timmes smygande och där kom det ut get med två killingar och get med en killing men ingen bock.
 
Så plötsligt var han där som så många gånger förr. Var kom han ifrån då? Allt nog, rak bredsida på 150 meter brukar inte vara något problem. Så ej heller nu trodde jag men tji vad jag bedrog mig. Bocken for som en kanonkula rakt in i djungeln och så var han borta.
 
Skottplatsundersökningen var ganska enkel, mycket blod och spåren visade på att det pumpat ut hela flyktsträckan på ca 80 meter innan djungeln tog vid.Efter lite funderande tänkte jag att jag väljer att prova Frasse före någon mer erfaren hund då blodspåret ändå tydde på en bra lungträff.
 
Sagt och gjort, Frasse hämtades och han visade per omgående MYCKET STORT intresse för spåret. Eftersöket gick som på räls från skottplatsen, in i djungeln över ett krondike, tillbaka över krondiket och se där låg bocken så fint.
 
Fantastisk hund till att spåra. Problemet var bara att han ville mer. Eftersöket var för kort helt uppenbart. Han gnällde/grät i en och en halv timme efter att vi kommit in. Fantastisk liten kille!
 
Ha de!
 
Björn

Jag fick även för en tid sen en bild på Frasse under en liten tripp till Kungshamn, han är likt sin far tokig i att bada - men dom fick honom att sitta still en liten stund på klipporna för att hinna knäppa några kort!  

*****

2011-06-27 - Fick några fina bilder nu härrom dagen i en midsommar-hälsning från familjen Karlsson, vad är det man säger?? "Det bästa man har sätter man på bordet - det räliga kryper själv dit..." Vet inte vilken kategori Frasse tillhör? Bästa/räliga? Tror det är det förstnämnda

Denna sista bilden fick jag precis när jag uppdaterat hemsidan förra gången o därför kom den inte med då, här e den! Frasse vakthund på husses jobb - BE AWARE! I början på augusti står ny kurs på schemat för Frasse, kul att ni tränar med honom!

*****

2011-05-27 - Ramlar in bilder på Frasse "den lilla jävel'n" LR's Devil Force, verkar vara ett bra namn på honom *ha ha ha* Han är med ute och kollar granplanteringar, har varit & hälsat lite på Grimbart, har börjat lyfta på benet, han har blivit en riktig GRÄVMASKIN och tränas av hela familjen som trivs så bra med honom, kul att höra!

-"Vaddå?? Om man är duktig på att träna så kan man väl få gräva ett LITET hål i rabatten?!?!"

*****

2011-05-12 - Frasse har fått hänga med på både det ena och det andra på sistone. Han har även fått ställa upp för lite uppställningsbilder, så himla roligt att se hur den "lille tallen" som han kallades som valp - blivit en riktig liten hund helt plötsligt!

-"Tur man får ordentliga ben att tugga på efter man ställt upp på sånt trams!"

*****

2011-04-26 - Frasse följer ibland med husse på jobbet - han har kommit på bästa stället att gömma sina godsaker på ha ha ha Odie är också en "gömmare" men det är inget dom ärvt från pappa Fido iaf. Numera hittar man saker där man minst anar...

*****

2011-04-11 - Flitiga husse Björn fortsätter förse mig med rapporter & bilder på vad Frasse har för sig - så himla roligt att få följa honom under hans uppväxt! Allt ifrån hyss han hittar på, till hur det går på valpkursen & tidigare i veckan när husse skulle (inspirerad av min blogg) ut o testa spår med Frasse & hade glömt ta fram en klöv  - istället fick han spåra en lammkotlett och gissa om jag fick mig ett gott skratt!!?

"Idag fick Frasse spelet och hoppade i en damm under en promenad. Jag fick lite panik innan jag insåg att han simmade hur bra som helst. Tog bilden sekunden innan han hoppade i." - Kanske blir han en riktig badjävel som far sin???

*****

2011-04-01 - Fått flera bilder & mail från Frasse - tack! Han är både ute och motionerar, spelar boll (ser ut som bollen är bra mycket större än honom) och han har varit sin första dag på valpkursen - man blir bra trött som liten valp - tom Frasse! Husse Björn fyllde år i samband med att han hämtade hem sin valp och fick härrom veckan en ny skylt till ytterdörren - ser farligt ut att hälsa på hemma hos dom ha ha

*****

2011-03-20 - Frasse får nöja sig med att "gryt-träna" i stubbar än sålänge! I veckan som kommer ska Frasse minsann börja skolan - dax för en valpkurs! Alltid bra med social träning & att få träna med andra.

*****

2011-03-13 - Frasse varit med på sin första rävjakt, ännu en gång gick jägarna bet på 2 rävar som gick i gryt - men det blir det ändring på när Frasse kommer!

*****

2011-03-01 - Fått rapporter från Familjen Karlsson att allt går bra med lille Frasse och att han gjort sig hemmastadd ordentligt. Charmat alla som jobbar på gården. Träffat på rådjur på morgonpromenaden och sen jagat en joggande granne.