NYTT 2009 -

091221 ~  Grytjakt - SNÖ i Skåne = jakt på Mickel Räv  006 Firefox Smiley

    Både Doggy & Fido varit i gryt, men tyvärr gick vi bet.. Bara att hoppas att snön ligger kvar så vi kan få fler chanser. Ni som följt oss vet att vi inte är dom som ger upp i första taget!! Då jag härrom dagen gick ut o tog lite snöbilder på dogsen så blev det ett "riktigt julkort" från oss i år.             8 Christmas 2 SmileyEn riktigt  G Glitter Red Letters 2 SmileyO- Glitter Red Letters 2 SmileyD- Glitter Red Letters 2 Smiley J Glitter Red Letters 2 SmileyU- Glitter Red Letters 2 SmileyL Glitter Red Letters 2 Smiley  önskar vi er alla!  19 Christmas 2 Smiley

 Några få bilder på Doggy's & Fido's sidor  -  Jakt   KLICKA PÅ NAMNEN

 

-----

091216 ~  Datorn varit paj.., men nu äntligen lustige gifs med bilder från senaste jakterna!  

    Både Doggy & Fido gått ett gäng drevjakter! Tycker det är ett bra sätt för Doggy att "öva upp sin lungkapacitet", även om mina hundar springer mycket till vardags - så blir det annat när det är jakt! Doggy har tom blivit en riktig rådjurs-torped!! ..men tyvärr både lovliga OCH skjutbara djur som "gått förbi" pass-skyttar - GAH!!.. Trist, Doggy hade gott förtjänat vinst för sitt arbete.  Nu i söndags så gjorde Fido en ny "viltdebut" och drev älgar - 2 vuxna djur.

Helgen vecka 48 - Drevjakt för båda hundarna, i Kyhlestorp & Hänninge

Helgen vecka 49 - Drevjakt för båda hundarna i Tykarp

Helgen vecka 50 - Drevjakt för båda hundarna i Ekeröd. Då Doggy varit dålig i magen under veckan så valde jag att avstå jakten på lördagen.

 Bilder från jakterna på Doggy's & Fido's sidor  -  Jakt   KLICKA PÅ NAMNEN

Gjort om lite på hundarna's Jakt-sidor, delat upp det efter säsonger, Börjar bli många bilder + tar längre tid att ladda upp. Om ni är inne o kikar på bilder från tidigare jaktsäsonger så klicka på "tillbaka-pilen" i webbläsarens fönster istället för pilen längst ner på sidan - inte lagt om länken på dom än.

 

DOGGY - Min ögonsten!!! Härligt att se honom i action igen!

-----

091123 ~  Denna helgen blev det lite drevjakt & lite grytjakt!  

    Både Doggy & Fido fick gå en såt på drevjakt i lördags, tyvärr så dåliga bilder att det inte är lönt att lägga ut. Inte mkt djur på benen, ett smaldjur som vi tyvärr gick bet på... Efter lunch var vi istället på jakt efter Grimbart, med förhoppning att Doggy skulle få gå. Fido fick kolla av i dom grunda, men stora gryten som jag hade siktat in mig på för Doggy's del. Det var tyvärr denna gång tomt, men helt klart aktiva. Det var fint väder så dom var väl uppe o knatade efter senaste tidens blåsande o regnande. Istället körde vi vidare för Rond 2 i stenröset där Fido var för 3 veckor sen. Den gången släpptes han som andra hund (en orutinerad hund som skulle försöka sig på ett jaktprov släpptes först då) och tänkte därför att man kan ju ha tur att det går fast i vallen där vi vet att det även finns gångar. Men även denna gången gick det fast i stenmassorna, pejlen visade 12 fot.., dvs ca 3.60 m. Det är en garvad grävling som bor i det grytet, det är en sak som är säker! Än en gång fick jag blåsa av honom - och är j*vligt tacksam att jag kan göra det! Matte's - så glad jag är i min hund!

 Bilder från grytjakt på Fido's sida  -  Jakt    KLICKA HÄR

 

-----

091116 ~   D O G G Y   för hela slanten denna helgen!!   

    Drevjakt med Doggy både lördag & söndag! Fido har fått stå över denna helgen, framöver kommer jag försöka lägga så mkt krut på Doggy som jag bara kan. Han har stått åt sidan länge nog nu! Vad Fido kan vet jag redan och han kommer att jaga denna säsongen - var så säkra!! Men nu är det verkligen dax att se vad Doggy kan prestera. Att han har ärrvävnad på lungorna - det vet jag (LÄS HÄR - om någon nu lyckats missa vad som hände), men hur mycket det påverkar honom är ännu osäkert. Under drevjakt tycker jag han verkar normalt ansträngd. Men under jord är det ju en liten annan femma, men hoppas jag får chansen att på ett så "säkert sätt som möjligt" testa honom så snart som möjligt. Dessutom har han ju som jag tidigare nämnt lagt sig till med lite dumheter, men jag ska nog få bukt med det oxå. Denna helgen har han bara varit sååå härlig! Många järn i elden - alltid något på lut!

 Bilder från helgens 2 jakter på Doggy's sida  -  Jakt    KLICKA HÄR

 

-----

091108 ~ Jakt jakt jakt - lite drevjakt o desto mer  GRYTJAKT!!     

     Uppdaterat med bilder på Fido's sida  -  Jakt  

Lite drevjakt på förmiddagen, släppte Doggy i en såt. Hade iallafall 3 vildsvin på benen - jag hade en brokig "mellanstor" en på 40-50 meter. Tyvärr sköt skytten bomelibombom.. Efter lunch körde vi istället på grytjakt - tjohoo!! Min önskan för dagen var att Fido skulle få en "vinst" efter senaste veckornas "otur" - där han gång på gång har gjort sitt jobb, men jag har av en eller annan anledning fått blåsa av honom. O idag var vi i rätt hål - vid rätt tidpunkt = VINST! Min duktiga duktiga hund! Det är alltid action att jaga med Fido, o han bevisar sig gång på gång. För varje gång han släpps så lär jag mig också som hundförare att läsa honom bättre o bättre. Men vi är ett ganska sammansvetsat team Fido & jag - jag litar på honom och han litar på mig!

 

-----

091101 ~ Varit ute på grytjakthelg !   1st Hove Brownies

  Uppdaterat med bilder från helgen på Fido's sida  -  Jakt

Grytjakthelg kors & tvärs över Skåne! Träffat både bekanta ansikten och en del nya - alltid lika trevligt att träffa och prata med "likasinnade"! Haft en trevlig helg, men tyvärr med en del otur.. Hade även Fancy med mig denna helgen, grävde ett jättehål för honom, men där gick vi bet. Kollade av med Fido efter. Men senare hade Fido en argsint grävling fast i ett "stenrös", efter att ha flyttat x antal stenar o kommit ner iallafall 1 meter så gick det loss, men han fick fast den igen - då på ett nytt ställt.. Med bara knappa timmen ljus kvar fick jag blåsa av honom.. *grrr* Ingen grävling men ytterligare några "ärofyllda ärr" till samlingen. Känns lite surt att han 2 helger på rad "gjort" sitt jobb, men inte fått någon vinst.. Natten mellan fredag & lördag var det -6 grader.. *brrr* Tur vi hade en uppvärmd stuga för alla hundar att sova i. Hoppades verkligen att det skulle bli något tillfälle för Doggy denna helg, men det ville sig inte. Bara på'et igen, igen och igen!! Man är väl en tok

 

-----

091024 ~ Varit ute på grytjakt med båda dogsen! 

  Uppdaterat på båda hundarnas sida - Jakt   OBS! Idag olika bilder på sidorna!

Fido hade kontakt med grävling i ett av gryten, men tyvärr för djupt för att pejlen skulle ge utslag, därmed även djupt att gräva. Det var så djupt att vi inte hörde ett dugg och man gräver inte runt i ett sånt gryt på måfå. Ännu en gång tackar jag min lyckliga att utkallningen sitter. Doggy som "dummat sig" med grävling på sistone fick gå i ett tomt gryt (reviderat av lillebror) för att visa att han verkligen brukar allvar. Att han söker av och framförallt att han är ärlig - dvs håller snattran om det är tomt. Annars har jag ingen som helst användning av att släppa honom i ett gryt. Hoppas att det ska lossna med Doggy under säsongen - är ju av förståeliga skäl lite mer återhållsam med att släppa honom & att han sen dummar sig gör det ju inte lättare direkt.       Men snacka om att han är en Rally-råtta i gryten, snabb som tusan!

 

-----

091015 ~ Varit på drevjakt med Grabbarna Grus!  dog.gif : 55 par 34 pixels.

  Uppdaterat på båda hundarnas sida - Jakt  lustige gifs

Varit lite latmask idag o lagt nästan samma bilder på hundarnas jaktsidor, med bara mindre modifikationer.. *aja baja* Hoppas komma åt lite gryt nu när värsta älg-veckan är över - tjohoo!! Grytjakten är ju min prio numero uno!

 

-----

091011 ~ Varit ute o jagat igen - några bilder hittar du här

  Ingen av mina hundar som gick idag, men så blir det ibland. Alltid trevligt o lärorikt att vara ute och jaga! Man träffar nya människor och man lär sig mycket av att se olika hundar jobba i gryten. Det må finnas dom som tycker jag legat på "latsidan" detta året, men tro mig - jag har att göra så att det räcker.. Och även om jag inte tränat/tävlat "som jag gjort dom senaste åren" så lägger jag massvis med tid på mina hundar oavsett + att det inte är i en handvändning att hålla dom i kondition, starka & uthålliga - dvs i trim för jakt!  

 -----

091004 ~ Varit ute o jagat trappersmiley.gif : 38 par 31 pixels.

Uppdaterat på båda hundarnas sida - Jakt  lustige gifs

-----

090929 ~ Varit ute o grävt lite... digginsmile.gif : 118 par 44 pixels.

Uppdaterat på Fido's sida - Jakt

-----

090803 ~ Äntligen är  JAKTSÄSONGEN IGÅNG!!!    

Bilder på sida Fido's sida - Jakt  lustige gifs

Grejat & uppdaterat lite på sidan - Länkar

-----

090618 ~ Fortfarande cybertystnad från oss men vill iaf önska er

042 MSN Extra Smiley GLAD MIDSOMMAR & HA EN BRA SOMMAR! 042 MSN Extra Smiley

-----

090601 ~ Tagit mig i kragen o uppdaterat lite här o där.. putersmile1.gif : 45 par 30 pixels.

Uppdaterat på båda hundarnas sida - Årets Parson-listorna lustige gifs

Donat & uppdaterat lite på sidan - Länkar

  Lite stiltje i Team Madofi-lägret för ovanlighetens skull av flera olika anledningar, men vi kommer igen så småningom. Men så mycket som mina hundar jobbar året runt så kan det ibland bli bra med en "ofrivillig paus"...  

-----

090427 ~ Vi tränar vidare o har klart siktat in målen för 2009! 

"Lägesrapport" i lydnadsträningen kan du läsa  --> HÄR <--

Doggy - stolt som en tupp överst på prispallen!

-----

090413 ~ Vilken debut på lydnads-säsongen -09  - HÄRLIGT!!

   Härlig revansch för Doggy som hade ett sånt jobbigt år 2008!

Uppdaterat på Doggy's sida - Lydnad  

Uppdaterat på Doggy's sidor med hans nya titel - LPII

-----

090408 ~ Idag är ingen vanlig dag - för idag är Doggy's födelsedag! congratualtions.gif : 70 par 41 pixels.

Vi har gått igenom mycket tillsammans Doggy & jag - hoppas vi får många fina år tillsammans!

H Diver Letters SmileyA Diver Letters SmileyP Diver Letters SmileyP Diver Letters SmileyY Diver Letters Smiley     E Diver Letters SmileyA Diver Letters SmileyS Diver Letters SmileyT Diver Letters SmileyE Diver Letters SmileyR Diver Letters Smiley  Eggs Egg Smiley 

 Hoppas ni alla får en trevlig påsk med god mat, påskägg & fint väder!

Vilken kille han är!!

-----

090323 ~ Uppdaterat lite här o lite där!  putersmile1.gif : 45 par 30 pixels.

Uppdaterat på Fido's sida - Jakt   BILDER FRÅN SENASTE/SISTA JAKTERNA    

Uppdaterat Om oss + städat lite på sidan Länkar

Uppdaterat sidan Filmer - Film från GRYTJAKT i Kattarp 

-----

090309 ~   FIDO NU 1:a PARSON NÅGONSIN MED 4 ARBETSCHAMPIONAT!! 

Vilken hund han är!!! Verkligen en fröjd att jaga & arbeta med!! heartshape1.gif : 46 par 30 pixels.

Uppdaterat på Fido's sidor med hans nya titel SJ(gs)CH

Uppdaterat på Fido's sida - Grytprov  lustige gifs

Uppdatering med bilder från senaste jakterna kommer inom kort!

-----

090211 ~ Lite uppdateringar är väl på sin plats 

Hundarna varit ute o jagat, uppdaterat på deras sidor - Jakt lustige gifs

      "Lille" Fido FYLLER  2 ÅR IDAG!!!     

Tänk att han "redan" är 2 år.., men VILKEN hund han är och VILKET första jakt/tävlingsår vi har haft!! Det är verkligen kul när träningen & planerna i stort sett "faller på plats" och ger utdelning! Men han är som sagt ung & många nya mål väntar!

 

ÅRETS PARSON-LISTORNA klara

FIDO är:

DOGGY är:

Uppdaterat på båda hundarnas sidor - Årets Parson-listorna lustige gifs

-----

090115 ~ Äääntligen en liten uppdatering här!! wavesmile.gif : 49 par 31 pixels.

Uppdaterat på BÅDA hundarnas sida - Jakt  lustige gifs från årets sista & första jakter!

 

Ja tänka sig - Doggy har fått jaga lite han med!! Matte som fortfarande inte är i "full stöt" efter bilolyckan - har varit med stunder här o där  qbsmile.gif

Kommer lite fler uppdateringar efter hand, ligger en del efter. Har bl a någon liten live filmsnutt från grytjakten i Kattarp. Allt med hemsida & blogg har blivit åsidosatt, har haft en del annat att greja med om man säger så..

 

-----

 -  NYTT 2008  -

 -  NYTT 2007  -